RABARBURA se înmulțește cel mai eficient prin despărțirea unei rădăcini mature în rizomi. Aceștia se plantează devenind plante mature în 3 ani. Rată de succes de 98%.
Rizomii de RABARBURĂ gata de a fi plantați pentru extinderea culturii.

RABARBURA se înmulțește atât din semințe cât și din rizomi.

După propria experiență, înmulțirea din semințe asigură o rată de succes de cca. 10%. Dacă se dorește înmulțire prin semințe recomand semănarea direct în câmp, în luna aprilie sau în luna august din semințe proaspăt recoltate.

Înmulțirea prin rizomi are o rată de succes de cca 98%. Rizomii se obțin prin extragerea rădăcinii mature din pământ și tăierea acesteia în bucăți de 250-350 grame care să aibă cel puțin 2-3 muguri. Acest rizom se așează în pământul pregătit (arat, discuit, șanț sau groapă) în așa fel încât să rămână afară din pământ doar vârful mugurilor.

În cultura de câmp se recomandă o distanță între rânduri de 90 cm iar între plante pe rând de 80-90 cm.

În primul an de la plantare nu se recoltează pețiol, se lasă planta să-și extindă în sol rădăcinile. Se aplică prașilă manuală pentru îndepărtarea buruienilor.

Din anul al doilea de viață planta își câștigă spațiul ei vital, prin frunzele mari colectând practic majoritatea apei de ploaie conducând-o prin canalul de pe pețiol înspre rădăcină, totodată frunzele fac umbră în așa fel încât sub ele nu prea poate crește altceva.

Practic din al doilea an nu mai necesită lucrări de întreținere.

Timp de 10 ani se poate recolta cu succes de pe aceeași rădăcină, iar la despărțirea în rizomi a unei rădăcini vechi planta nou obținută e la rândul ei productivă ani de zile.

Recoltarea se face prin smulgerea din rădăcină a pețiolului, și ulterior tăierea frunzei.